loveandhappinessisme.blogg.se

Mindfulness * Love * Happiness * Awareness * Confidence * Self-esteem * Oneness * Creativity *

Egen tid nr 5

                       

Sätt dig ner bekvämt. Blunda. Föreställ dig när du andas in en våg som rullas in mot stranden och när du andas ut så vänder den och åker tillbaka ut i havet igen. Gör detta i cirka 15minuter. Är du inte van vid att meditera så kan det kännas konstigt i början och du kan ha svårt att fokusera. Hitta alltid tillbaka till din våg eller andning om du driver iväg. Tänk på andas in med näsan och ut genom antingen munnen eller näsan och försök att hålla andningen nere i magen.

Min upplevelse:
De första sex minuterna så gick vågen in (andningen in) lite trögt men vågen ut var kraftig och explosiv. Jag såg hur vattnet skvätte upp mot klipporna med en väldig fart. Jag har varit en aningen aggressiv den här veckan och haft massor av känslor och den här vågen symboliserade dessa känslor otroligt bra. 

Fem minuter efter började jag bli ofokuserad i andningen och vågen blev inte lika tydlig. Tankarna gled iväg lite så jag fick anstränga mig för att få vågen tillbaka. Fokus på andningen! Jag upplevde att när jag andades in och tog i vid inandningen så det blev ett ljud desto lättare var det att fokusera på en våg och likadant när jag andas ut genom att ta i med lätet så ett låter som en våg. Nu stillades istället vågen på utvägen istället för att vara explosiv, den planade ut och blev lugn. Jag brukar känna när jag mediterar ibland att tankarna leker med mig och jag kan se mig själv som att jag är i lustiga huset och kroppen får olika vinklar, detta har jag förstått är stressnivån som sänks. Detta kom över mig och jag kände i hela kroppen hur stressen släppte taget. Jag fokuserad stenhårt på vågen in och ut i cirka tio andetag.

De sista minuterna så upplevde jag en härlig våg inåt som frigjorde lycka och glädje. Rädslan och egot försökte skicka in en katastroftanke men den fångade jag upp med vågen och knuffade ut tanken i havet igen. De bra tankarna fick stanna kvar och jag kunde känna hur jag log samtidigt. Jag stannade kvar i känslan en period.

Otroligt häftig upplevelse. Berätta gärna och kommentera hur ni kände! 

Bild: thehappyplace.ca

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: