loveandhappinessisme.blogg.se

Mindfulness * Love * Happiness * Awareness * Confidence * Self-esteem * Oneness * Creativity *

Nobody knows

                                       

Hur skapades människan? 
Innan du svarar, vet du detta utifrån fakta och att denna stämmer till 100% eller TROR du att det är så? Jag vill börja med att säga att det inte är fel att tro på något. Människan är gjord av tankar och fantasi och vi måste därför tro på något. Om vi inte tror på något blir vi rädda. Människan måste tro på något och därför har så många religioner skapats. Du kanske svarar på frågan hur människan skapades att det är Gud. Du kanske svarar att det är via evolutionsteorin som vi kom till. Du kanske svarar att vi kom från en annan planet och bosatte oss här och förökade oss. Ingen av trosuppfattningarna är direkt fel. Det som komplicerar det hela är när vi bara accepterar ett visst trossystem. När vi bara accepterar ett trossystem lever vi blint i tron om att vi vet allt. När vi tror att vi har listat ut allt så stängs vårt medvetande för utveckling. Det är som att du är duktig i matematik och läraren inte kan utmana dig, du hör ofta att du är så duktig på matematik och du går upp i det och till och med sitter med högmod att ingen kan utmana dig för du är så duktig. Det är inget fel på att vara duktig på något men du kan heller inte utvecklas om du inte ställs inför nya saker att lösa, rutinuppgifter kan vi alla bli relativt duktiga på. Samma sak här, vi behöver utmana det vi tror på och se färgskiftningarna, vara öppna för att det finns olika saker att tro på. Sen om vi väljer att tro på det ena gör inget men så länge vi vet att det finns andra möjliga svar är en annan sak. 

En annan aspekt av att acceptera ett trossystem helt och fullt utan att se färgskiftningarna skapar massa do's and dont's-rätt eller fel. Ett exempel är en man som är homosexuell som ska hängas i ett land där de flesta invånarna anser att detta är fel. Man ska alltså döda en man som har en annan sexuell läggning men som inte skadar någon annan. Hur vet vi att någon som är homosexuell inte föds som homosexuell? Hur vet vi att mannen inte är homosexuell för att det är karma och något han återfötts till och nu ska lära sig av? Vi vet ingenting, vi tror. Vi tror och antar saker som vi skapar en verklighet kring. Men ingen vet egentligen. Var är förståelsen? Var är kärleken? Krig uppstår på grund av att vi accepterar ett visst trossystem och vägrar att se färgskiftningarna.

Men om du är ateist då tro du ju inte eller hur? En ateist tror så starkt på att det inte finns någon Gud lika mycket som någon som tror att det finns en Gud. Båda tror. Kan man existera utan att tro då? Ja. Buddha sa: När du kan utmana alla dina trosuppfattningar, tills du inte tror längre-då uppnår du Nirvana." 
Ett trossystem behöver inte innebära religion utan kan likaväl innebära rasism, nazism, olika ideologier osv. 

Om vi nu backar tillbaka till att människan är gjord av känslor och tankar. Det är vårt medvetande. Men vi har även en medvetenhet och det skiljer sig en aning från medvetandet. Medvetandet är det som vi tänker och känner och det vi oftast agerar utifrån. Men medvetenhet är när vi kan vara medvetna om vår egen medvetenhet som att stanna upp och tänka efter och reflektera över vårt tänkande. Enkelt förklarat. Medvetenheten är självorganiserande och innebär att där vi nu sitter och tar det lugnt så fungerar vår andning som den ska. Men vem styr andningen? Vi styr inte vår andning, vi kan inte bestämma oss med ren viljestyrka att sluta andas. Den sköter sig själv. Vem gör det? Ytterligare ett exempel med ett nytt liv i magen. Inuti kvinnan skapas en kropp, en hjärna, fingrar, naglar. Vem gör detta? Vem skapade människan?

Ingen vet till 100% och det är när vi inte vet som vi håller oss öppna och utvecklas. Det är när vi säger att vi vet hur något gått till helt definitivt som vi inte kommer framåt i utvecklingen. När vi skapat oss en uppfattning om något så har vi förstått nya saker och vill lära oss mer och mer hela tiden. Vi slutar aldrig att lära oss. Vi är öppna!

Bild: google.se